Askvägen 7, 617 71 Kimstad, Sweden
+46(0)105449030
info@simsufoods.com

Recept, storkök

Våra kunders favoritrecept

Vad vill du laga idag?

Klicka på nedan länkar för att snabbt komma till de olika receptkategorierna, eller använd sökfunktionen nedan för att söka efter enskilda recept

50/50 färsrätter – Klimatsmarta hybrider
Streetfood
Strimlor
Livsmedelsberedskap
Biffar, burgare och bollar
Proteinboostat bröd och kaka
Rutor
Grytor
Gratänger
Soppa och såser
Våra kunders egna recept

Dessa recept ska ses som inspiration då det finns alla möjlighet att sätta sin egen smakprofil på samtliga rätter. I vissa av nedanstående recept använder vi veganska mejeriprodukter för att minska klimatpåverkan. Dessa kan givetvis ersättas med vanliga mejeriprodukter om så önskas.

Sökfunktion, enskilda recept

Load More

 

50/50 färsrätter – Klimatsmarta hybrider

Det bästa från båda världar!
Minska både klimatpåverkan och kostnadsbild utan att göra avkall på smaken. Många av våra kunder har minskat sina kostnader med mer än 2 sek/portion genom att ersätta en del av köttet med Torr Simsubas.

Används antingen genom att blanda direkt med kött och övriga ingredienser (kort filmklipp) eller att först göra en Simsufärs som sedan används som vanlig färs (kort filmklipp)

Streetfood

Streetfood går alltid hem. Här har vi samlat några recept och fler kommer inom kort!

 

Strimlor och block

Strimlor där du kan variera smak och form precis som du vill. Blanda i kokgryta, Björn eller för hand.
OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser samtidigt och blanda om.

Se kort filmklipp

 

Livsmedelsberedskap

Här ett antal receptförslag som kan tillagas utan tillgång på el där tillagning sker exempelvis på en Murrikka eller i ett fältkök

 

Biffar, burgare och bollar

Upptäck fördelarna att använda Torr Simsubas i biffar där dess bindande förmåga gör att du exempelvis kan göra riktigt goda grönsaksbiffar med högt proteininnehåll och riktigt bra textur.
Blanda i kokgryta, Björn eller för hand. Passar utmärkt att göra biffarna i färsformare sedan.

OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser och eventuella grönsaker samtidigt och blanda om.

 

Proteinboostat bröd och kaka

Testa hur enkelt det är att proteinboosta just ditt favoritbröd med Torr Simsubas. Passar utmärkt till soppan för att få upp proteinhalten i serveringen eller till ett matigare mellanmål.

Hur gör man då? Jo, bara att byta ut del av mjölet mot Torr Simsubas i just ditt favoritrecept. Börja gärna med att ersätta ca 1/3 för att prova. Då Torr Simsubas binder mer vatten än vetemjöl tillsätt 2 dl vatten extra för varje 1 kg Torr Simsubas som du använt i degen.

 

Rutor

Få saker går så snabbt som att göra rutor. Bara att blanda samman allting, trycka ut på bleck, förskära rutorna och tillaga. Blanda i kokgryta, Björn eller för hand. 

OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser och eventuella grönsaker samtidigt och blanda om.

 

Grytor

Grytor med riktigt bra textur och tugg från strimlorna. Strimlorna blir givetvis alltid bäst om man steker på dessa kort innan och sedan vänder ner precis före servering.

 

Gratänger

Enklare än så här blir det verkligen inte. Bara att blanda Torr Simsubas med dubbel mängd vätska till en färsmassa och sedan blanda i ytterligare ingredienser

 

Soppa

 

Våra kunders egna recept

Här har vi samlat våra kunders egna favoritrecept med Torr Simsubas. Har du själv ett recept du vill dela, skicka gärna detta via mail så lägger vi upp detta.