Våra recept

Nedan finner du våra recept där du kan göra strimlor, biffar, 50/50 färsrätter och mycket mer. Klicka antingen på en av kategorierna nedan
eller sök på det specifika receptet du letar efter

Längst ner på sidan hittar du också våra kunders egna recept

50/50 färsrätter

Det bästa från båda världar!
Minska både klimatpåverkan och kostnadsbild utan att göra avkall på smaken. Många av våra kunder har minskat sina kostnader med mer än 2 sek/portion genom att ersätta en del av köttet med Torr Simsubas.

Används antingen genom att blanda direkt med kött och övriga ingredienser (kort filmklipp) eller att först göra en Simsufärs som sedan används som vanlig färs (kort filmklipp)

Strimlor och färs

Strimlor där du kan variera smak och form precis som du vill. Blanda i kokgryta, Björn eller för hand.
OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser samtidigt och blanda om.

Se kort filmklipp

Livsmedelsberedskap

Här ett antal receptförslag som kan tillagas utan tillgång på el där tillagning sker exempelvis på en Murrikka eller i ett fältkök

Biffar och bollar

Upptäck fördelarna att använda Torr Simsubas i biffar där dess bindande förmåga gör att du exempelvis kan göra riktigt goda grönsaksbiffar med högt proteininnehåll och riktigt bra textur.


Blanda i kokgryta, Björn eller för hand. Passar utmärkt att göra biffarna i färsformare sedan.

OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser och eventuella grönsaker samtidigt och blanda om.

Streetfood

Streetfood går alltid hem. Här har vi samlat några recept och fler kommer inom kort!

Proteinboostat bröd och kaka

Testa hur enkelt det är att proteinboosta just ditt favoritbröd med Torr Simsubas. Passar utmärkt till soppan för att få upp proteinhalten i serveringen eller till ett matigare mellanmål.

Hur gör man då? Jo, bara att byta ut del av mjölet mot Torr Simsubas i just ditt favoritrecept. Börja gärna med att ersätta ca 1/3 för att prova. Då Torr Simsubas binder mer vatten än vetemjöl tillsätt 2 dl vatten extra för varje 1 kg Torr Simsubas som du använt i degen.

Rutor

Få saker går så snabbt som att göra rutor. Bara att blanda samman allting, trycka ut på bleck, förskära rutorna och tillaga. Blanda i kokgryta, Björn eller för hand. 

OBS! Tänk på att INTE bara blanda vatten och Torr Simsubas (blir då för starka bindningar och sämre textur) utan att tillsätta alla blöta ingredienser och eventuella grönsaker samtidigt och blanda om.

Grytor, soppor och såser

Grytor med riktigt bra textur och tugg från strimlorna. Strimlorna blir givetvis alltid bäst om man steker på dessa kort innan och sedan vänder ner precis före servering.

Gratänger

Enklare än så här blir det verkligen inte. Bara att blanda Torr Simsubas med dubbel mängd vätska till en färsmassa och sedan blanda i ytterligare ingredienser

Festligt och lyxigt

Våra kunders egna recept