Hej Helene Andersson, kostchef i Karlstad Kommun!

– Vad använder ni SimSuFoodS produkter till?

Vi använder Simsu till många olika rätter. Det är en superbra produkt som innehåller mycket protein och järn som kroppen kan ta upp.

Vi lagar många rätter som schnitzlar, nuggets, kebab, grytor, men också rätter där det ska vara kött i vanligt fall men som vi byter ut till Simsu. Ibland till 100% och ibland blandar vi färs/kött med Simsu i allt från 25% kött/kyckling/färs – 75% Simsu och 50% – 50% och det blir jättebra i alla blandningar. Kostnaden på rätten går ner mycket på detta sätt utan att försämra smak och konsistens.


Vi bakar även bröd med Simsu, vilket också blir jättebra. Bara att byta en del av mjölet, och på så sätt få in mera protein i rätterna när vi tex serverar exempelvis broccolisoppa eller potatis och purjolökssoppa. Vi har även provat att göra chokladkladdkaka med en del Simsu till våra äldre, vilket också blev väldigt lyckat.

Vi använder det också i vår krismeny där det passar jättebra eftersom det är torr vara som är lätt att förvara utan kyl och frys, samt att vi kan sedan laga rätterna på våra muurikkor utomhus utan tillgång till ström.

– Hur länge har ni har ni använt SimSuFoodS produkter?

Vi har nog använt Simsu i 2 år nu och kommer fortsätta med det.

– Vad tycker du är det bästa med SimSuFoodS produkter?

Det bästa med Simsu är att det inte är någon bismak, är lätt att jobba med och ha hemma och kan användas till många olika typer av rätter, samt att vi märker att barn, elever och våra äldre tycker om rätterna vi lagar av Simsu. Bara tummen upp.

– Har du något råd eller tips till de som är intresserade att testa SimSuFoodS produkter?

Läs receptet och håll dig till mängderna första gången du testar så du ser vad som ska hända.

Simsu är en bra produkt med Svenska råvaror och att det är från växtriket och klimatsmart är också ett stort plus. Jag har kontakt med Andreas på Simsu och bollar idéer och nya recept, jättebra då han kan svara om de har provat och om det kan funka.