Recept och instruktion

Recept och instruktion ses på vår sida för storkök, klicka på ovan länk för att komma till recept. Principen är densamma, men då man inte har samma utrustning att tillgå blir det givetvis lite annorlunda. Nedan kommer lite tips hur man kan tänka som konsument:

1. Blandningen görs enkelt för hand, men går givetvis även att använda en hushållsassistent. Blanda alla torra ingredienser i en skål, samt vatten, olja och övriga blöta ingredienser i en annan. Sedan bara att blanda ihop allting. 
2. Det är inga problem att laga i en ugn utan ånga. Tar bara lite längre tid och blir lite torrare på ytan. Ett tips är ställa in en liten skål med vatten i ugnen. 
3. Gör man biffar så kan dessa också stekas på medel värme under lock. Skär lite i biffen och när den inte längre är “degig” är den färdig

4. Saknar man ugnstermometer och ska göra ex kebab så kan man även här prova att skära lite i kebabblocket och se när den inte längre är degig. Man brukar också se att degen växer lite och då brukar det vara lagom att köra ytterligare ca 5 minuter.