Sjöviksvägen 28, 61830 Kolmården, Sweden
+46761047053
info@simsufoods.com

Storkök

Vilken maträtt vill du servera?

Nedan finner du utvalda recept på maträtter baserade Torr Simsubas SE.
Samtliga rätter får bäst textur om de får vila minst 5 minuter innan provsmakning/servering.

Blandningsinstruktion
De priser per maträtt som visas på nedan recept gäller vid servering till 700 personer
Vegetarisk Kebab

Vi lovar att smaken och konsistensen kommer överraska dig. Sätt din egen smakprofil på den och servera med just dina favorittillbehör

Pastagratäng

Med den här rätten bockar vi verkligen av mycket av det man vill uppnå vid en servering. Det är gott, snabbt, klimatsmart och samtidigt till en låg kostnad

Wokstrimlor

Gillar du asiatiskt måste du testa detta. Koka nudlar och stek på dina favoritgrönsaker gärna i lite sesamolja , limesaft och andra godsaker. Sedan i med wokstrimlorna och sist nudlarna. Himmelskt gott!!

Murrikkabiff ao Cancún

Underbar färskhetskänsla och fräschör från färska råvaror som dessutom kan lagas utan tillgång på el

Klimatsmart pannbiff

Få det bästa av båda världar. En pannbiff med mindre klimatpåverkan, till lägre pris och som dessutom är otroligt saftig och god.

Chili sin Carne

Vem gillar inte en god chili och att man kunde göra en så här god chili på det här sättet från ett torrt pulver och med hjälp av ett rivjärn kan vara svårt att tro och måste testas!

Vegetarisk färsruta

Färslimpa är en vanlig favorit hos många. Lätt att göra och otroligt gott! Det här är receptet är inget undantag och här har vi även spetsat med blötlagda gröna linser för ännu bättre hälsoprofil i detta nyckelhålsmärkta recept

Koreansk sesambiff

Vad sägs koreanska sesambiffar med färsk ingefära,  lite sambal oelek och som serveras med en härlig kimchi.. Så gott!!

Vegetarisk kålpudding

Klassisk husmanskost i vegetarisk tappning. Vi lovar att du blir överraskad hur enkelt detta är och hur gott det blir.

Guldvaskarpanna

Kan ett recept med vegetarisk viltskav verkligen verkligen mäta sig med orginalet? Prova det här fantastiska receptet och se vad du själv tycker. Här gifter sig skogens guld med viltkryddor och klassiska svenska smaker.

Thaibullar

Med inspiration från det thailändska köket lyfter vi fram de härliga smakerna från röd curry, kokosmjölk, färsk ingefära och lime i detta härliga recept.

Vegetarisk stroganoff

Få rätter är så populära som den klassiska korv stroganoff. Här i Simsufoods tappning med en härlig falukryddning. En riktigt enkel maträtt att tillaga

Morotsbiffar

Med en underbart gyllene färg och härlig smak från de frästa morötterna gör man enkelt de här morotsbiffarna. Moroten går givetvis att byta ut mot andra grönsaker såsom grönkål, broccoli, spenat etc

Vegetarisk Tikka Masala

Indiska smaker är verkligen så gott! Här en vegetarisk Tikka Masala som får härlig fyllighet från yoghurtmarinaden med garam masala krydda och massa annat gott

Vegetarisk Pannbiff

Traditionell pannbiff i vegetarisk tappning

Klimatsmart kycklingschnitzel

En hållbar köttkonsumtion kan också vara kombinerade produkter, som denna kycklingschnitzel med 60 % vegetabilskt protein med umami från kyckling men med lägre klimatpåverkan och minskad kostnad jämfört med kyckling.

Klimatsmart fiskbiff

Smaksatt med dill och citron passar detta klimatsmarta recept perfekt ihop med fisksmaken.

Korallbiff

Med korallinser från Gotland, solros och mungbönor får du en härlig fullkornsprodukt med riktigt bra textur och crunch

Istället för matlagningsgrädde

Oavsett om du ska göra en vegansk gräddsås, pastagratäng eller gryta så passar de här recepten utmärkt för att ersätta eller komplettera grädde 

Blandningsinstruktion

Förberedelse
Vilken förberedelsetid som behövs beror mycket på vilken rätt du ska tillaga. Färdigblandad deg kan givetvis förvaras i kylskåp och tempas efteråt. Vill man göra kebab eller stroganoff så är det lämpligt att förbereda dessa och förvara den färdigstrimlade kebaben/stroganoffen i kylskåp tills serveringsdagen.

1. Använd en blandare/Varimixer, typ Björn eller motsvarande för beredningen
2. Tillsätt mängden torr bas som ska användas. Undvik hög fallhöjd på pulvret för att minska mängden damm. Vid behov använd munskydd.
3. Tillsätt kryddor och salt enligt receptet. 
4. Väg upp mängden olja. Stek eventuella övriga ingredienser (grönsaker, lök etc) i oljan.
5. Tillsätt mängd vatten i degkärlet som ska användas.
6. Sätt i degkärlet i blandaren och kör på medium fart tills blandningen är homogen, kör inte för länge då degen kan bli för hård och övriga ingredienser blir svårare att arbeta in. 
7. Tillsätt omedelbart olja och öka knådningen tills helt homogen deg
8. Tillsätt sedan övriga ingredienser för den specifika produkten (grönsaker, köttfärs,  etc) och starta blandaren på låg hastighet och öka succesivt. Kör tills homogen blandning. Detta steg kan skilja sig något mellan varje recept, se separata recept. Om du ska göra kebab, gör gärna ett ”dragtest” då produkten ska vara lite seg och man kan se trådar som går sönder när man drar isär en liten degklump. Om texturen inte är tillräckligt bra, knåda ytterligare några minuter
9. För över den färdiga produkten på ett eller flera bläck, alternativt forma biffar eller bullar. 5 kg per bläck brukar vara lagom mängd. För starkare textur kan man låta degen vila 30 minuter i rumstemperatur
10. Tillaga sedan den färdiga produkten i Combiugn enligt specifikt recept
11. Om du gör en kebab eller stroganoff, låt den tempade produkten svalna under natten och strimla sedan med 4 mm skiva i Hälldemaskin för att sedan steka på stekbord.

Textur Kött består av muskelfibrer som till allra största del består av proteiner. Det är framförallt dessa som ger köttet sin struktur. Texturen på Simsufoods produkter skapas av att proteiner i produkten skapar bindningar med varandra vilket ses av att man får en allt segare och trådigare produkt.

Texturen på den färdiga produkten påverkas av en rad olika faktorer:
1. Knådning: När man knådar så påskyndas bildandet av fler bindningar mellan proteiner. Ju längre och intensiv knådning desto hårdare textur.
2. Tid: Förbättrad textur fås också genom att låta degen vila efter färdig blandning. Detta för att ge ytterligare tid till fler bindningar mellan proteinerna.
3. Olja: Ökad mängd olja ger en mjukare och lösare struktur. Om degen uppfattas för lös kan mängden olja minskas till nästa blandning.
4. Mängd vatten: Om mängden vatten är för hög vid knådning försvåras bildandet av proteinbindningarna och texturen blir försämrad. Om mängd vatten är för låg blir degen för hård och det är svårt att få in övriga ingredienser.
5. Salt: Ökad mängd salt ger en mjukare och lösare struktur. Tänk på att många blöta råvaror innehåller salt (ex soja)